Rebus Telur Masin Berapa Minit / 3
Bila sudah menggelegak, baru masukkan ayam. Kisar semua bahan bertanda *, tumis hingga naik bau. Rebus kepala udang, dapatkan 1 mangkuk sederhana stok udang.
Kemudian balikkan ayam dan masak lagi 5 minit. Bila ikan tu disusun dalam periuk, dan direbus sampai kering air ikan tu. Lepas 10 minit rebus dalam kuah. Kisar semua bahan bertanda *, tumis hingga naik bau. Rebus kepala udang, dapatkan 1 mangkuk sederhana stok udang. Tambah garam sedikit, gula sedikit, aji sedikit. Proses ini akan kunci jus ayam dan serap lebih rasa percik. Bila sudah menggelegak, baru masukkan ayam.
Proses ini akan kunci jus ayam dan serap lebih rasa percik.
Lepas 10 minit rebus dalam kuah. Guna periuk tanah nak rebus ikan ni lagi sedap dan lagi satu jangan terkejut ya. Tambah garam sedikit, gula sedikit, aji sedikit. Kemudian balikkan ayam dan masak lagi 5 minit. Rebus kepala udang, dapatkan 1 mangkuk sederhana stok udang. Bila sudah menggelegak, baru masukkan ayam. Kisar semua bahan bertanda *, tumis hingga naik bau. Bila ikan tu disusun dalam periuk, dan direbus sampai kering air ikan tu. Proses ini akan kunci jus ayam dan serap lebih rasa percik.
Kemudian balikkan ayam dan masak lagi 5 minit. Bila ikan tu disusun dalam periuk, dan direbus sampai kering air ikan tu.
Kisar semua bahan bertanda *, tumis hingga naik bau. Guna periuk tanah nak rebus ikan ni lagi sedap dan lagi satu jangan terkejut ya. Kemudian balikkan ayam dan masak lagi 5 minit. Proses ini akan kunci jus ayam dan serap lebih rasa percik. Lepas 10 minit rebus dalam kuah. Rebus kepala udang, dapatkan 1 mangkuk sederhana stok udang.
Rebus kepala udang, dapatkan 1 mangkuk sederhana stok udang.
Bila sudah menggelegak, baru masukkan ayam. Rebus kepala udang, dapatkan 1 mangkuk sederhana stok udang. Kisar semua bahan bertanda *, tumis hingga naik bau. Bila ikan tu disusun dalam periuk, dan direbus sampai kering air ikan tu. Kemudian balikkan ayam dan masak lagi 5 minit. Proses ini akan kunci jus ayam dan serap lebih rasa percik. Guna periuk tanah nak rebus ikan ni lagi sedap dan lagi satu jangan terkejut ya. Lepas 10 minit rebus dalam kuah. Tambah garam sedikit, gula sedikit, aji sedikit.
Lepas 10 minit rebus dalam kuah. Kisar semua bahan bertanda *, tumis hingga naik bau. Proses ini akan kunci jus ayam dan serap lebih rasa percik. Kemudian balikkan ayam dan masak lagi 5 minit.
Proses ini akan kunci jus ayam dan serap lebih rasa percik. Kemudian balikkan ayam dan masak lagi 5 minit. Tambah garam sedikit, gula sedikit, aji sedikit. Bila sudah menggelegak, baru masukkan ayam. Lepas 10 minit rebus dalam kuah. Rebus kepala udang, dapatkan 1 mangkuk sederhana stok udang. Bila ikan tu disusun dalam periuk, dan direbus sampai kering air ikan tu. Kisar semua bahan bertanda *, tumis hingga naik bau.
Tambah garam sedikit, gula sedikit, aji sedikit.
Bila ikan tu disusun dalam periuk, dan direbus sampai kering air ikan tu. Kisar semua bahan bertanda *, tumis hingga naik bau. Lepas 10 minit rebus dalam kuah. Guna periuk tanah nak rebus ikan ni lagi sedap dan lagi satu jangan terkejut ya. Kemudian balikkan ayam dan masak lagi 5 minit. Tambah garam sedikit, gula sedikit, aji sedikit. Proses ini akan kunci jus ayam dan serap lebih rasa percik. Rebus kepala udang, dapatkan 1 mangkuk sederhana stok udang. Bila sudah menggelegak, baru masukkan ayam.
Rebus Telur Masin Berapa Minit / 3. Tambah garam sedikit, gula sedikit, aji sedikit. Lepas 10 minit rebus dalam kuah. Bila sudah menggelegak, baru masukkan ayam. Guna periuk tanah nak rebus ikan ni lagi sedap dan lagi satu jangan terkejut ya. Rebus kepala udang, dapatkan 1 mangkuk sederhana stok udang. Bila ikan tu disusun dalam periuk, dan direbus sampai kering air ikan tu. Proses ini akan kunci jus ayam dan serap lebih rasa percik.
Guna periuk tanah nak rebus ikan ni lagi sedap dan lagi satu jangan terkejut ya.
Guna periuk tanah nak rebus ikan ni lagi sedap dan lagi satu jangan terkejut ya. Proses ini akan kunci jus ayam dan serap lebih rasa percik.
Bila ikan tu disusun dalam periuk, dan direbus sampai kering air ikan tu. Proses ini akan kunci jus ayam dan serap lebih rasa percik. Lepas 10 minit rebus dalam kuah. Bila sudah menggelegak, baru masukkan ayam. Guna periuk tanah nak rebus ikan ni lagi sedap dan lagi satu jangan terkejut ya.
Kisar semua bahan bertanda *, tumis hingga naik bau.
Proses ini akan kunci jus ayam dan serap lebih rasa percik.
Tambah garam sedikit, gula sedikit, aji sedikit.
Post a Comment for "Rebus Telur Masin Berapa Minit / 3"